sâmbătă, 6 septembrie 2008

Cistigatorul licitatiei pentru tomograful de la Onesti va fi anuntat luni

Doua firme, una din Bacau si alta din Bucuresti, au participat la licitatia pentru inchirierea unui spatiu in vederea infiintarii unui compartiment de tomografie, ce va functiona in cadrul Spitalului Onesti. Licitatia s-a desfasurat joi, insa cistigatorul nu a fost anuntat pina acum. “Noi am deschis numai plicurile pentru partea de eligibilitate - ne-a precizat juristul Daniel Spinu, secretarul municipiului Onesti. Celelalte documente vor fi analizate luni, la ora 9,00, cind se va intruni comisia de licitatie si cind se va lua si decizia finala in privinta cistigatorului licitatiei. Pentru partea de eligibilitate, s-a constat ca firma din Bucuresti nu a prezentat certificatul fiscal din care sa reiasa ca nu are datorii la buget si, in mod normal, ar trebui descalificata, pentru ca este vorba de o conditie obligatorie, insa doar comisia se va pronunta asupra acestui aspect”.
Criteriile de departajare a participantilor la licitatie au fost valoarea investitiei (de care se tine cont in proportie de 80 %), numarul de locuri de munca infiintate (10 %) si pretul oferit pentru chirie (10 %). Cistigatorul licitatiei se obliga sa aduca tomograful si sa asigure logistica si personalul specializat, iar Consiliul Local Onesti pune la dispozitie spatiul de la spital, pe care il va amenaja si compartimenta in functie de cerinte. De asemenea, tomograful va trebui sa fie nou, produs in anul 2008. Firma din Bacau are un tomograf marca Toshiba, pe care vrea sa-l aduca la Onesti, in timp ce societatea din Bucuresti detine un tomograf produs de General Electric, pe care unii specialisti in considera mai bun. Si oferta firmei din Bucuresti pare mai avantajoasa, dupa cum a apreciat secretarul Daniel Spinu, insa sansele bucurestenilor, de a cistiga licitatia, sint aproape nule, pentru ca s-a specificat deja in procesul-verbal faptul ca nu s-a prezentat certificatul fiscal, conditie clara, obligatorie si eliminatorie.
Aducerea unui tomograf la Onesti are avantaje foarte mari pentru cetateni, care au fost nevoiti, pina acum, sa se deplaseze in Bacau, pentru investigatii medicale computerizate.


http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2008/09/06/cistigatorul-licitatiei-pentru-tomograful-de-la-onesti-va-fi-anuntat-luni.html

Niciun comentariu: