joi, 4 septembrie 2008

Ecologistii bucuresteni au venit pe Valea Muntelui dupa ce au citit “Ziarul de Bacau”

Asociatia ecologista “Mai mult verde” din Bucuresti a organizat o deplasare pe Valea Muntelui, impreuna cu membrii Clubului de Ecologie si Turism Montan (CETM) “Sandru” din Onesti, pentru a constata distrugerile imense cauzate prin taierea padurilor. “Reprezentantii asociatiei din Bucuresti ne-au solicitat sa-i conducem pe Valea Muntelui, dupa ce ei citisera articolul din Ziarul de Bacau, in care noi spuneam ca Valea Trotusului a devenit Valea Plingerii, pentru ca a ramas fara copaci - ne-a precizat Gheorghe Istrate, presedintele CETM Sandru. I-am condus in acea zona, unde au constatat incedibilul, ca se taie padurea intr-un ritm infernal. Ei si-au exprimat intentia de a contribui la reinpadurirea tuturor zonelor aflate in paragina, in urma taierilor masive”. Ecologistii s-au deplasat si pe Valea Uzului, intr-o zona frumoasa, unde CETM “Sandru” a facut si doua trasee turistice, in urma cu un an, ce urmeaza sa fie omologate.
CETM “Sandru” a dezvaluit in mod repetat amploarea distrugerilor facute pe Valea Trotusului, motiv pentru care ecologistii au avut parte si de reactii ostile, venite din partea unor persoane sau institutii, insa acest lucru nu i-a descurajat, sustin ei. “Prezenta noastra in zone in care protectia mediului are nevoie de ajutor este benefica pentru comunitatile locale - ne-a mai spus presedintele Gheorghe Istrate. Criticile noastre nu sint nefondate, iar cei care reactioneaza negativ, incercind sa ne intimideze, nu fac altceva decit sa-si sape groapa ! Noi avem o misiune, de protectie a mediului si de educatie eco-turistica. Lipsa de profesionalism si democratie a unor institutii le va aduce numai necazuri. Noi nu mai toleram asemenea comportament. Pentru cei care iubesc natura si pentru cei care ne sprijina, noi vom continua sa facem voluntariat”.
Recent, clubul “Sandru” a organizat si o tabara de tip eco-camp, pe Valea Casinului, unde a adunat mari cantitati de gunoaie, la intrarea in rezervatia naturala Bucias. In perioada 5 - 7 septembrie, membrii clubului onestean vor participa si la Trofeul “Ursul Carpatin”, etapa din cadrul Campionatului national de turism sportiv, care se va desfasura in Muntii Bucegi.

George MARTIN

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2008/09/04/ecologistii-bucuresteni-au-venit-pe-valea-muntelui-dupa-ce-au-citit-ziarul-de-bacau.html



Niciun comentariu: