marți, 2 septembrie 2008

La protestul impotriva Primariei Onesti au fost mai multi politisti si jandarmi decit manifestanti

Din cele 30 de persoane convocate de asociatia “The Bricks”, pentru protestul desfasurat ieri, la Onesti, au fost prezente mai putin de jumatate, insa numarul de politisti si jandarmi a fost aproape de doua ori mai mare decit cel al manifestantilor. Detasamentul de jandarmi a mobilizat opt persoane, plus un echipaj de interventie, Politia Onesti a avut dispersati lucratori de la Biroul de Ordine Publica, dar si echipaje de la Biroul de Politie Rutiera, la care se aduga si gardienii angajati la Primarie. Jandarmii au avut si un ciine cu ei, precum si toate dotarile de rigoare, de la sprayuri paralizante si pina la masini de interventie. Numarul disproportionat de mare al fortelor de ordine a fost motivat de autoritatile abilitate prin faptul ca s-a dorit ca si manifestantii sa fie protejati, in eventualitatea aparitiei vreunei altercatii cu alti cetateni. Insa manifestantii cred ca exista o legatura cu faptul ca primarul Emil Lemnaru a solicitat Politiei Onesti sa verifice si sa monitorizeze activitatea asociatiei “The Bricks”, pe motiv ca ar periclita siguranta nationala a Romaniei.

Tinerii de la asociatia “The Bricks” vor sediu

In realitate, principalul motiv al protestului de ieri l-a reprezentat refuzul primarului din Onesti de a acorda un sediu pentru asociatia “The Bricks”. Pe una dintre pancartele purtate ieri, de protestatari, scria chiar acest lucru “Vrem sediu !!!”. Manifestantii au avut si alte pancarte si afise, pe care le-au purtat pe traseul marsului de protest: Parcul “George Calinescu” - bulevardul Oituz - sediul Primariei - Strada Tineretului - Strada Pacii - Strada Postei, apoi din nou pe bulevardul Oituz si la sediul Primariei. Protestul a durat doar o ora, iar in fata Primariei Onesti stationarea a fost de 10 minute, la inceput, si alte 10 minute la sfirsit. Sigurul lucru pe care l-au facut protestatarii, in fata Primariei, a fost sa afiseze pancartele pe care le-au adus cu ei. “Avem drepturi. Le cerem”, “Domnule primar, ce spune Ordonanta 26/2000 ?”, “Primarul si Consiliul sunt in slujba noastra, nu ?”, “Stiti…ce aveti de facut !”. Cam asta scria pe pancartele si afisele manifestantilor.
Protestul s-a desfasurat in mod pasnic si nu au avut loc incidente. Cum primarul Emil Lemnaru se afla in concediu, in fata sediului institutiei a fost prezent viceprimarul Constantin Florian, care ne-a spus ca manifestantii aveau dreptul legal de a protesta, chiar daca primarul Emil Lemnaru a interzis de trei ori manifestatia. “Noi vom verifica spatiile identificate de asociatia «The Bricks» si vom incerca sa solutionam favorabil solicitarea privind acordarea unui sediu”, ne-a precizat viceprimarul Constantin Florian.


http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2008/09/02/la-protestul-impotriva-primariei-onesti-au-fost-mai-multi-politisti-si-jandarmi-decit-manifestanti.html


Niciun comentariu: