sâmbătă, 27 septembrie 2008

Tatal Loredanei Groza scrie poezii

In ultimul timp, Vasile Groza, tatal Loredanei Groza, a inceput sa scrie poezii, mai ales pentru copii, citeva dintre acestea fiind lecturate si la Onesti, chiar de el, cu ocazia “Zilelor Culturii Calinesciene”. Vasile Groza a fost prezent la recitalul liric “Poetul in Cetate”, desfasurat in aula bibliotecii onestene, acolo unde a lecturat una din poeziile lui de succes, “Scrisoare catre o rindunica”. Vasile Groza si ceilalti poeti participanti la manifestare au beneficiat si de prezenta unor critici literari, care au facut aprecieri in legatura cu poeziile prezentate la Onesti. Pentru poezia lui Vasile Groza, criticii literari, dar si publicul prezent in aula bibliotecii, au avut cuvinte de lauda, iar autorul a fost incurajat sa continue activitatea literara.
Si Loredana Groza s-a aratat incintata de creatiile tatalui sau si de succesul de care se bucura acestea. In declaratiile facute de Loredana Groza, cu putin timp in urma, marea interpreta onesteanca a sustinut ca a mostenit genetic atit calitatile mamei, cit si pe cele ale tatalui. “Daca de la mama am invatat sa cint, de la el am invatat sa fiu creativa - a spus Loredana. Pentru ca el a adunat tone de manuscrise, de povesti, iar in ultima perioada s-a specializat in literatura pentru copii. Este un Ion Creanga, noul Ion Creanga, cum imi place mie sa ii spun. Si ma bucur si pentru succesul pe care il au creatiile sale. A scris o carte, «Printesa Blue», acum a mai facut un album impreuna cu Mihai Constantinescu si cu mine, intitulat «Cintece pentru ingerasi». Fata mea este innebunita dupa acest album”.
Pentru Loredana, tatal sau a fost nu doar un talent, ci si un model demn de urmat. Dupa ce marea interpreta a plecat din Onesti, parintii s-au mutat si ei in Bucuresti, acolo unde s-a stabilit Loredana. Insa Vasile Groza continua sa vina frecvent la Onesti, asa cum a facut-o si saptamina trecuta, atunci cind a daruit Scolii “George Calinescu” un volum semnat de el si un album muzical al Loredanei Groza.

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2008/09/27/tatal-loredanei-groza-scrie-poezii.html

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte frumos ca exista astfel de oameni care stiu sa mai si daruiasca. O carte, un album e minunat sa primesti. O familie facuta pentru lucruri frumoase. Eu o iubesc!Doamne-ajuta!!! Sa fim fericiti cu totii.