duminică, 31 mai 2009

Atunci când eşti putred de bogat îţi permiţi cam orice: Justiţia lui Dorinel


Îl mai ţineţi minte pe Dorinel Umbrărescu?

Deşi în ultima vreme nu prea i-au ieşit pasenţele aşa cum ar fi dorit, prinţul asfaltului îşi mai poate încă permite să influenţeze deciziile unor judecătoîi. Asta-i, ţara, ăştia-s oamenii, aşa funcţionează Justiţia. Iar Predoiu visează coduri copiate din Regiunea Quebec.


„Da’ ce, eu is fraier să stau ani de zile prin tribunale?” Asta este deviza lui Dorinel Umbrărescu. Şi a funcţionat până acum perfect. Umb-ul este cunoscut mai ales prin faptul că asfaltează uliţele patriei şi câştigă pentru asta o grămadă de bani. Cu banii ăia a achiziţionat de la AVAS, fosta fabrică Pobac. Şi s-a angajat să păstreze neatinse contractele chiriaşilor. Angajamentul nu a durat prea mult. La câteva săptămâni după ce a devenit proprietar cu acte în regulă, Umbrărescu a trecut la fapte. A chemat chiriaşii şi i-a informat că va mări contractele. Toţi au acceptat, mai puţin restaurantul Pas în Doi. Înfuriat de tupeul celor de acolo, Umbrărescu şi-a trimis aghiotanţii să facă presiuni. Iar presiunile au constat inclusiv în „instigare la luare în posesie şi violenţă fizică”, după cum au constatat poliţiştii şi procurorii băcăuani. Cu alte cuvinte, mai pe înţelesul nostrum, Herciu însoţit de câţiva muncitori au intrat cu forţa în restaurant şi au luat o plită. Asta în primă fază. Apoi au început să dărâme. Deşi nu exista autorizaţie de construcţie. Primăria intervine, la ordinul direct al fostului viceprimar Scripăţ şi-l amendează pe Umbrărescu cu 200 de milioane de lei vechi. În fine, Umb-ul primeşte într-un final autorizaţie de construcţie, deşi spaţiul era în litigiu. Cel care s-a ocupat de aceste minunăţii violente este Iulian Herciu, un individ pentru care UMB-ul reprezintă un fel de zeu, din moment ce l-a ascultat orbeşte pe asfaltatorul şef.
Probe clare

Dosarul care a ajuns la instanţă conţinea probe clare vizavi de ceea ce s-a petrecut în cadrul restaurantului. Inclusiv probă video din care poate vedea şi un orb faptul că s-a folosit violenţa. Mai mult, contractul de închiriere era valabil până în 2010 şi fusese intabulat, De dosar s-a ocupat în primă fază procurorul Apetroaie, care l-a pus sub acuzare pe omul lui Umbrărescu, Iulian Herciu. Apoi, pentru că soluţia aleasă deranja un pic miliardarul de la Podu Turcului, de caz s-a ocupat un procuror detaşat absolut întâmplător de la Oneşti. Ion Crăciun, pe numele său. Care a reuşit performanţa să se transforme din procuror în avocatul bisnismenului-drumar. Şi s-a apucat să-l cureţe pe Umb, mai ceva ca un Ariel. Iar ca să pricepeţI mai bine ceea ce s-a petrecut, pentru infracţiuni identice, Herciu este pus sub acuzare, în vreme ce Umbrărescu, cel care a comandat personal tot ceea ce s-a petrecut, este scăpat de procuror. Aşa-i că-i distractivă Justiţia noastră?
Nem tudom…

Partea frumoasă abia acum începe. Pentru că şi omul său trebuia să scape de belele, se cere strămutarea procesului acestuia la Miercurea Ciuc. GhiciţI ce se întâmplă la Miercurea Ciuc? Instanţa decide că Iulian Herciu este nevinovat la toate capetele de acuzare, dar îl obligă să plătească daune morale de 1500 de lei Loredanei Pătraşcu, fiica administratorului „Pas în Doi“. Păi cum vine asta? Orice om care are o minimă logică şi un minim bun simţ îşi dă seama că dacă s-a dispus plata unei daune morale, înseamnă că Herciu a făcut ceva nu? Iar din proba video se vede clar că a lovit-o pe Loredana Pătraşcu. În restaurantul unde „Pas în Doi“ avea chirie până în 2010. Doar că justiţia din ţara asta este nu oarbă, ci vede extrem de bine. Vede exact pe cine trebuie să iasă curat din belele.
Favorizat al instanţelor

Dorinel Umbrărescu pare a fi unul dintre favorizaţii instanţelor de judecată. În războiul pe foarte mulţi bani de la buget dintre el şi Costel Căşuneanu. Acesta din urmă l-a acuzat pe bisnismenul din Podu Turcului că a câştigat licitaţia pentru deszăpeziri în perioada 2008-2011 a drumurilor din Moldova, mergând pe preţuri prea mici doar pentru a prinde contracte. Adicătelea un fel de concurenţă neloială. Contestaţia a fost aprobată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar decizia instituţiei i-a provocat lui Umbrărescu un preinfarct. Totuşi, cunoscând mersul justiţiei, Umbrărescu contestă contestarea în instanţă. Iar Curtea de Apel Bucureşti îi redă contractele în valoare de 500 de milioane de euro. Tare, nu?

Ionuţ Avram


http://www.exclusivbacau.ro/dezvaluiri/atunci-cand-esti-putred-de-bogat-iti-permiti-cam-orice-justitia-lui-dorinel.html

Niciun comentariu: